Mainos

Kuubalaisia toisinajattelijoita saapui Espanjaan

Joukko Kuuban vapauttamia poliittisia vankeja pääsi tänään perille Espanjaan. Madridilaiselle lentokentälle saapui kaikkiaan seitsemän toisinajattelijaa perheenjäsenineen.

Toimittaja Julio Cesar Galvez luki lentokentällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa vapautettujen vankien yhteisen lausunnon.

- Tämä tarkoittaa uutta vaihetta Kuuballe ja kaikille kuubalaisille. Toivomme, että myös Kuubaan jääneet toisinajattelijat saavat nauttia vapaudesta kuten me, Galvez sanoo.

Yhdysvallat: Kuubalaisten vankien vapauttaminen positiivinen veto

Myös Yhdysvaltain ulkoministeriö kiittää Kuubaa seitsemän poliittisen vangin vapauttamisesta. Ministeriö katsoo vapautuksen olevan myönteistä kehitystä kommunistiselle Kuuban valtiolle.

- Samalla kun vaadimme edelleen, että Kuuba vapauttaisi välittömästi kaikki poliittiset vankinsa, tämä on positiivista kehitystä. Toivomme, että tämä olisi askel kohti kasvavaa ihmis- ja perusoikeuksien arvostusta Kuubassa, sanoo puhemies Philip Crowley ja jatkaa:

- Kaikkien vapautettujen vankien tulisi saada itse päättää, haluavatko he jäädä Kuubaan vai muuttaa toiseen maahan.

Seitsemän Espanjaan lähetettyä vankia olivat ensimmäiset yhteensä 52:stä vangista, jotka Kuuba on luvannut vapauttaa. Vapautukset saivat vauhtia, kun Raul Castro nousi Kuubassa valtaan veljensä Fidel Castron jälkeen neljä vuotta sitten.

Toisinajattelijoista 20 on suostunut poistumaan maasta, kertoivat vapautusneuvotteluissa mukana olleet katolisen kirkon edustajat. Espanja on luvannut ottaa kaikki vastaan.

- Espanja vastaanottaa neljä uutta vankia jo parin päivän sisällä, kertoo Espanjan ulkoministeri Miguel Angel Moratinos.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.