Mainos

Kuuba juhlii Castron syntymäpäivää

Kuuban presidentin Fidel Castron virallinen syntymäpäivä oli 13. elokuuta. Päämiehen syntymäpäiväjuhlallisuuksia lykättiin liki neljällä kuukaudella Castron jouduttua sairaalahoitoon heinäkuussa.

Kuubassa juhlitaan tällä viikolla virallisesti presidentti Fidel Castron 80-vuotissyntymäpäivää ilman varmuutta päivänsankarin osallistumisesta pääjuhlaan.

Hänen odotetaan katsastavan lauantaina pidettävän sotilasparaatin, johon juhlaviikko huipentuu. Havannassa harjoiteltiin jo tänään paraatia, joka on ensimmäinen kymmeneen vuoteen. Juhlallisuuksiin on tulossa vieraita 80 maasta, heidän joukossaan Bolivian ja Haitin presidentit.

Castron virallisia syntymäpäiväjuhlallisuuksia lykättiin liki neljällä kuukaudella hänen jouduttuaan vatsaleikkaukseen ja sairaalahoitoon heinäkuussa. Syntymäpäivä oli 13. elokuuta.

Pitkittynyt poissaolo on nakertanut uskoa siihen, että Castro palaa presidentintehtäviin, joita hoitaa väliaikaisesti hänen veljensä puolustusministeri Raul Castro.

Sairastumisen jälkeen silmin nähden laihtunut presidentti on esiintynyt vain lyhyesti kameran edessä sairaalaympäristössä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.