Mainos

Kuttulan johtajalle syytteet Heinolassa

Björkman myönsi kaksi vanhentunutta pahoinpitelyä

Kuttulan perheyhteisön kurinpitomenetelmiä puitiin tänään koko päivä Heinolan käräjäoikeudessa. Mikkelin kihlakunnansyyttäjä Marja-Terttu Erkkilä katsoi saaneensa näytön kolmesta eriasteisesta pahoinpitelystä. Yhdelle syytteelle hän tosin antoi päivän lopuksi uuden, lievemmän vaihtoehdon.

Erkkilä vaatii lisäksi Kari "Kalle" Björkmanille Kuttulan perheyhteisön tosiasiallisena johtajana rangaistusta virka-aseman väärin käyttämisistä, mihin oikeus paneutuu tarkemmin perjantaina. Kysymys virkamiesasemasta on oikeudellisesti ratkaiseva. Jos Björkmania ei tulkita virkamieheksi, kuten hän itse katsoo, koko juttunippu on vanhentunut.

Björkman myönsi lyöneensä kahta 17-vuotiasta poikaa karkuretken jälkeen heinäkuussa 1993, mutta katsoi tapaukset lieviksi ja täten vanhentuneiksi. Hän kiistää kokonaan kolmannen pahoinpitelyn, joka on syytteen mukaan kohdistunut humalaiseen tyttöön yhteisön Puolan-matkalla elokuussa 1993.

Asianomistajista kaksi yhtyi syytteisiin ja kumpikin vaati 10000 markan kipukorvausta Björkmanilta ja Kuttulalta. Kolmas on nykyisin yhteisössä töissä eikä esittänyt mitään vaatimuksia. Tuomari Timo Palmgrenin mukaan oikeuden päätös tuskin syntyy heti perjantain loppukeskustelun jälkeen, vaan ratkaisu julkistetaan myöhemmin ns. kansliapäätöksenä.

Poliisi tutkii edelleen useita Björkmaniin kohdistuvia pahoinpitelyilmoituksia.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.