Mainos

Kutsunnat käyntiin maanantaina

Asevelvollisten kutsunnat alkavat maanantaina Keski-Pohjanmaalta. Syyskuussa kutsunnat siirtyvät muualle Suomeen, muun muassa Helsingin, Espoon ja Vantaan alueelle. Kutsunnat jatkuvat vuoden loppuun.

Asevelvollisuuslain ja -asetuksen mukaisesti kutsunnanalaisia ovat miespuoliset Suomen kansalaiset, jotka täyttävät kutsuntavuonna 18 vuotta. Tänä syksynä vuorossa on vuonna 1990 syntynyt ikäluokka, noin 34 000 nuorta miestä, tiedottaa Pääesikunta. Helsingin kutsuntoihin tulee on noin 5500 miestä.

Lisäksi kutsuntoihin osallistuvat ne, jotka on määrätty sen vuoden kutsunnoissa uudelleen tarkastettavaksi sekä alle 30-vuotiaat, jotka ovat jääneet edellisiin kutsuntoihin saapumatta ja joita ei ole erikseen tarkastettu.

Yhä useamman toivotaan karsiutuvan jo kutsunnoissa

Uusi kutsuntatarkastus pyrkii siihen, että entistä useampi asevelvollinen karsiutuu jo kutsuntavaiheessa. Ruotuväki-lehden mukaan Puolustusvoimien terveystarkastusohje päivitettiin kaksi vuotta sitten, ja sitä uudistetaan syksyn aikana vastaamaan vielä paremmin uutta asevelvollisuuslakia. Varusmiesliitto on myös ehdottanut kuntotestejä kutsuntoihin.

Tavoitteena on, että armeijaan menisivät vain ne, joilla on edellytykset selvitä palveluksesta. Uudella järjestelmällä pyritään saamaan korkeat keskeyttämisprosentit kuriin.

Jokaiselle kutsuntavelvolliselle lähetetään kotiosoitteella tietoa kutsunnoista sekä kyselylomakkeet, joista selviää kutsuntatilaisuuksien järjestäminen eri kunnissa.

Kutsunnat alkavat maanantaina ensin Kokkolassa, sitten Perhossa, Halsualla, Vetelissä, Kälviällä ja Ullavalla. Seuraavan viikon tiistaina kutsunnat siirtyvät, ja vuorossa ovat Kaustinen, Kannus, Lestijärvi, Toholampi, Himanka ja Lohtaja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.