Mainos

Kusti saattaa polkea entistä harvemmin maaseudulla

Maaseudulla asuvat saattavat vastaisuudessa saada postinsa päivän myöhässä. Kusti ei polje, koska postia ei riitä kuljetettavaksi.

Itellan konsernijohtajan Jukka Alhon mukaan postia ei tulevaisuudessa todennäköisesti riitä maaseudulla jaettavaksi enää viitenä päivänä viikossa.

Syynä on väestön väheneminen, internet-asioinnin yleistyminen ja haja-asutusalueen postinjakelun kalleus.

Turun Sanomien mukaan postinjakelu on harvaan asutuilla alueilla keskimäärin viisi kertaa kalliimpaa kuin kaupungissa. Tähän saakka kaupunkien kannattava postinjakelu on periaatteessa kustantanut maaseudun postinjakelun.

Suurin osa Itellan liikevaihdosta kertyy edelleen perinteisestä Viestinvälitys-toimialasta eli kirjeiden, laskujen, korttien ja lehtien lähettämisestä. Yksityiskirjeiden määrä on pudonnut reippaasti, mutta yritykset lähettävät postia jopa kasvavissa määrin.

Alhon mukaan nyt on syytä pohtia, voisiko maaseudulle jakaa päiväpostin yhdessä seuraavan aamun lehden kanssa. Näin vältyttäisiin kahdelta kierrokselta.

Postipalveluihin kajoaminen on aina nostattanut paljon keskustelua ja palautetta Suomessa. Esimerkiksi postikonttoreiden määrä, asiamiespostit ja postilaatikkojen sijoittelu ovat aina olleet kuumia perunoita suuren yleisön mielissä, kirjoittaa Turun Sanomat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.