Mainos

Kustannukset kavensivat Postin voittoa

Postin tammi-elokuun voitto kaventui 115 miljoonaa markkaa viime vuodesta. Nyt voitto rahoituserien jälkeen oli hieman päälle 200 miljoonaa markkaa. Voittoa kutisti kustannusten nousu ja postipalveluiden hintojen maltilliset korotukset.

Konsernin tuloja leikkasi myös se, että Leonia-pankki supisti aiempien suunnitelmien mukaan Postin konttoriverkon käyttöä pankkipalveluissaan. Myös koko vuoden tuloksen kerrotaan jäävän selvästi viimevuotista pienemmäksi, vaikka postipalvelujen kysynnän odotetaan edelleen lisääntyvän. Postin liikevaihto oli runsaat 3,7 miljardia markkaa. Kasvua viime vuodesta kertyi 4,5 prosenttia. Myyntiä kasvatti mm. kirjepostin sekä lehti- ja suoramarkkinointijakelun lisääntyminen. Postin kustannuksia nostivat investoinnit ja henkilöstökulujen kasvu. Henkilöstökuluja lisäsi vuoden alussa voimaan tulleet palkkaratkaisut ja eläkemaksujen nousu.

Postin palveluksessa oli elokuun lopussa runsaat 26300 työntekijää, joista osa-aikaisia oli lähes 7 500. Posti-konserni syntyi heinäkuun alussa, kun Suomen PT-konserni jaettiin postiksi ja televiestintäyritys Teleksi. Telen nimi vaihdettiin pian jaon jälkeen Soneraksi. Posti on täysin valtion omistama, mutta Sonerasta osa on tarkoitus myydä yksityisille vielä tämän syksyn aikana.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.