Mainos

Kuski pelotteli lasta äkkijarrutuksella - sen jälkeen uhkasi tappaa äidin

59-vuotias mies sai vajaan kahden tuhannen euron sakot laittomasta uhkauksesta. Kuljettaja ensin teki äkkijarrutuksen suojatiellä 6-vuotiaan pojan edessä ja sen jälkeen uhkasi tappaa äidin.

Tapahtuma sattui Helsingin Jätkäsaaressa elokuussa 2013. Äiti ja kuusivuotias poika olivat matkalla jalkapalloharjoituksiin, kun he ylittivät Länsisatamankadun suojatien kohdalta.

Äiti ja todistajana kuultu nainen kertoivat samalla tavalla: Auto lähestyi ja kiihdytti vauhtiaan hurjasti. Poika jäykistyi paikalleen ja lopulta auto pysähtyi jarrut kirskuen. Todistajan mukaan kyse oli senteistä, ettei auto osunut poikaan.

Tämän jälkeen kuljettaja oli raivonnut, huutanut solvauksia ja sanonut äidille ajavansa tämän ja pojan yli, kun näkee heidät seuraavan kerran.

Jatkoa Verkkokauppa.comin parkkipaikalla

Äiti oli jättänyt järkyttyneen pojan futistreeneihin ja jatkanut Verkkokauppa.comin parkkipaikalle, jonne tiesi miehen menneen. Tarkoituksena oli ottaa rekisterinumero poliisia varten.

59-vuotias ja äiti olivat kohdanneet pysäköintipaikalla toistamiseen.

”Seuraavan kerran kun näen teidät kadulla ajan teidän yli, etkö tajua jo saatana, haluutko että vedän sua turpaan”, mies oli äidin mukaan sanonut ja töninyt ostamallaan kännykkäpaketilla.

59-vuotias kiisti syytteen ja sanoi, ettei ollut ajanut väitetyllä tavalla tai uhkaillut.

Oikeus uskoi asianomistajan ja todistajan kertomusta ja tuomitsi miehen laittomasta uhkauksesta. Helsingin käräjäoikeuden mukaan ankaroittava seikka oli se, että uhkaus kohdistui pieneen lapseen.

59-vuotiaan 2300 euron nettokuukausituloilla 50 päiväsakkoa teki yhteensä 1700 euroa.

Lisäksi mies joutuu maksamaan äidille kärsimyskorvauksena 750 euroa. Äidin mukaan lapsi ei osaa luottaa eikä arvioida katua ylitettäessä kuka pysähtyy, kuka ei. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.