Mainos

Kurskin uhrien nosto etenee

Sukeltajat saattavat päästä elokuussa uponneeseen Kursk-ydinsukellusveneeseen jo ensi yönä.

Sukellukset Kurskiin keskeytettiin aiemmin Barentsin merellä riehuneen myrskyn vuoksi, mutta nyt sukeltajat ovat saaneet leikatuksi sukellusveneen kylkeen aukon, josta he voisivat mahdollisesti mennä sisään alukseen.

Kurskin sisärunko on paksuudeltaan noin 40 senttimetriä, siksi aukon leikkaaminen siihen veden alla ei käy käden käänteessä. Sukeltajien kerrotaan saaneen leikatuksi jo yli puolet ensimmäisestä aukosta. Runkoon on aikomus tehdä useita aukkoja. Työt aloitettiin Kurskin toiseksi perimmäisestä osastosta, mistä on toivoa löytää joitakin ruumiita. Kurskin keulaosastot sen sijaan tuhoutuivat räjähdyksissä niin pahoin, että sieltä ei oleteta löytyvän uhrien jäännöksiä.

Kaikkia ei nosteta

Viranomaiset lupaavat että parhaassakin tapauksessa menehtyneistä saadaan nostetuksi vain vajaa kolmannes. Yksi oletus on että sukellusoperaatio tähtää ruumiiden noston sijasta enemmänkin Kurskissa olevien salaisten koodien ja aseistuksen talteenottamiseen. Sukellukset tuovat varmasti myös lisävalaistusta siihen, mikä johti Kurskin ohjusten räjähdykseen.

Sukellusoperaatio toteutetaan siten että Kurskin uumeniin menee kerrallaan kaksi venäläissukeltajaa ryhmän norjalaissukeltajan valvoessa operaatiota sukelluskellosta.

Sää voi kuitenkin jälleen sotkea suunnitelmat, sillä täksi päiväksi luvataan jälleen kovaa myrskyä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.