Mainos

Kursk-sukellukset jatkuvat

Venäläiset ja norjalaiset sukeltajat ovat ryhtyneet tekemään uutta aukkoa ydinsukellusvene Kurskin hylkyyn. Nyt sukeltajat yrittävät tunkeutua Kurskin kolmanteen osastoon, jossa sijaitsi aluksen komentokeskus.

Aiemmin sukeltajat ovat saaneet aluksesta ylös kahdentoista merimiehen ruumiit. Ne löydettiin Kurskin peräosasta, joka kärsi vähiten vaurioita aluksen upotessa Barentsinmerellä 12. elokuuta.

Kurskista kuvaa, 22.8.2000

Venäjän pohjoisen laivaston tiedottaja Igor Babenko sanoi, että sukeltajat ovat edistyneet hyvin ponnisteluissa leikata aukko komentokeskukseen. Sieltä saattaa löytyä Babenkon mukaan 20 ihmisen ruumiit. Venäjän lehdissä on arveltu, että laivasto yrittää löytää aluksesta asiakirjoja, jotka toisivat valaistusta Kurskin turman syistä. Laivaston edustajat ovat kuitenkin vakuuttaneet, että etsintöjen tavoitteena on ruumiiden nostaminen ylös aluksesta.

Kursk upposi sen jälkeen kun siinä oli tapahtunut kaksi räjähdystä. Venäjän laivaston edustajat ovat eri yhteyksissä pitäneet turman todennäköisimpänä syynä törmäystä vieraaseen sukellusveneeseen.

Omaiset eivät ole saaneet viestiä

Kurskin hylystä nostetun kapteeniluutnantti Dmitri Kolesnikovin ruumiin housujentaskusta löytyi viesti, josta selvisi, etteivät kaikki aluksessa olleet 118 ihmistä kuolleet heti. Viesti oli laivaston edustajien mukaan luonteeltaan ennen muuta henkilökohtainen. Edustajat kertoivat, että viesti luovutetaan Kolesnikovin omaisille.

Kommersant-lehti kertoi kuitenkin tänään, ettei Kolesnikovin äiti ollut saanut viestiä, ei myöskään Kolesnikovin vaimo. -Olemme käyneet kaikenlaisten viranomaisten luona, mutta kukaan ei ole näyttänyt viestiä minulle tai hänen vaimolleen, Irina Kolesnikova kertoi. -Laivaston komentaja Kurojedov lupasi antaa sen Dmitrin vaimolle, mutta ei ole niin tehnyt.

(MTV3-STT-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.