Mainos

Kurjuuden päivä pörsseille - osakkeet syöksyvät jälleen

Pörssien syöksykierteelle ei tunnu näkyvän loppua. Eurooppalaiset pörssit ovat avautuneet tänään miinukselle aasialaispörssien vanavedessä.

Sijoittajat ovat pettyneitä Yhdysvaltain keskuspankin elvytyspäätökseen, jolla se yrittää vauhdittaa hidastunutta talouskasvuaan. Keskuspankki varoitti myös että, talousnäkymissä on nyt merkittäviä riskejä.

Eurooppalaisia pörssejä seuraava FTSEurofirst 300 -indeksi on laskenut 2,5 prosenttia. Esimerkiksi Madridin pörssi on 2,4 miinuksella ja Helsingin pörssi puolestaan 2,5 prosenttia.

Helsingin pörssin yleisindeksi on laskenut tämän vuoden alusta yli 30 prosenttia. Sijoittajia on pelottanut tänä vuonna Euroopan velkakriisi sekä maailman mahtavimman talousmaan USA:n hidastunut talouskasvu.

Vaikka Pellervon taloustutkimuksen tänään ilmoittama talousennuste ei vaikutakaan Helsingin pörssin yleisindeksiin, eivät uutiset kuitenkaan päivää kirkastaneet. Pellervon taloustutkimus ennustaa, että Suomi ja Eurooppa vaipuvat ensi vuonna taantumaan Euroopan velkakriisin vuoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.