Mainos

Kuristi odottavaa äitiä vartin ja uhkasi tappaa – sai ehdollista

Hyvinkään käräjäoikeuden mukaan jopa 15 minuuttia jatkuneessa kuristamisessa ei ollut kyse tapon yrityksestä vaan paljon lievemmästä nimikkeestä, pahoinpitelystä.

Tapaus sattui viime vuoden maaliskuussa Nurmijärvellä. Uhri oli noutamassa tavaroitaan pariskunnan yhteisestä asunnosta, kun entinen puoliso kaatoi naisen sängylle, meni istumaan tämän päälle ja alkoi kuristaa.

Kuristamista tapahtui monta kertaa. Mies aloitti uudelleen aina, kun nainen pääsi nousemaan sängyltä. Kuristamisen aikana mies huusi ”Ei se lapsi tule syntymään” ja ”Tapan teidät kaikki”. Lopuksi mies yritti kuristaa naisen vielä tämän kaulaliinalla.

Teko jäi yritykseksi, kun uhri onnistui rauhoittamaan epäillyn.

Nainen kertoi oikeudessa pelänneensä vauvan puolesta. Nainen kertoi itkeneensä ja pyytäneensä miestä päästämään irti.

Syytteen mukaan kuristamisesta aiheutui naiselle kivun lisäksi mm. nielemis- ja puhumisvaikeuksia. Kipu ja arkuus kesti pari viikkoa.

Mies kiisti teon oikeudessa, mutta oikeus piti uskottavana uhrin kertomusta. Lisäksi naisella oli lääkärintodistus vammoistaan.

Syyttäjä vaati miehelle ensisijaisesti rangaistusta tapon yrityksestä. Oikeuden mukaan kyse oli kuitenkin paljon lievemmästä teosta.

Teon katsominen tapon yritykseksi olisi edellyttänyt sitä, että miehellä olisi ollut vakaa aikomus tappaa uhri tai ainakin kyky ymmärtää, että kuolema on teosta todennäköinen seuraus. Lääkärintodistuksesta voitiin kuitenkin oikeuden mielestä päätellä, etteivät vammat ole olleet vakavia.

Teko ei täyttänyt myöskään törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkistöä. Rikosta ei oikeuden mukaan tehty erityisen raa'alla tai julmalla tavalla.

Mies tuomittiin pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta sekä maaliskuun tapahtumia seuranneesta viidestä lähestymiskiellon rikkomisesta yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.