Mainos

Kuristamiseen mieltyneelle miehelle ehdollista kihlattunsa raiskaamisesta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 21 –vuotiaalle miehelle vajaan kahden vuoden ehdollisen tuomion kihlattunsa raiskaamisesta. Teko tapahtui lokakuun lopussa 2011 Helsingin Kontulassa.

Mies oli mennyt humalan takia lattialla maanneen naisen päälle ja raiskannut hänet. Nainen oli sanonut, ettei halua seksiä ja vastustellut, mutta mies oli kuristanut naista. Nainen oli menettänyt tajuntansa kahdesti.

Miehen mukaan kyse oli SM-seksistä, joka oli riistäytynyt käsistä.

Oikeuden mukaan pari oli useasti harrastanut seksiä siten, että naista oli kuristettu, mutta tuolloin teko oli tapahtunut naisen suostumuksella. Nainen oli halunnut miellyttää miestä ja päätäntävalta kuristamisen aloittamisesta ja lopettamisesta oli naisella.Nainen oli antanut merkin, kun häntä sai kuristaa.

Raiskauksen aikana nainen oli yrittänyt huutaa apua, mutta mies oli estänyt sen laittamalla käden suun eteen.

Kuristaminen pakkomielle

Oikeus totesi, että mies oli kiinnostuksensa takia hyvin perillä kuristamisesta ja siihen liittyvistä riskeistä. Kuristaminen seksin aikana oli miehelle pakkomielle.

Oikeus ei kuitenkaan – vaikka piti tekoja vakavina ja vaarallisina – katsonut tekoa sellaiseksi, että rangaistuksen olisi oltava ehdoton vankeustuomio. 1 v 9 kk tuomio määrättiin ehdollisena. Siihen liittyi 70 tuntia yhdyskuntapalvelua sekä 1 v 3 kk:n valvonta-aika.

Valvontarangaistuksessa on kyse siitä, että tuomitun tulee pysytellä asunnossaan aina silloin, kun hänellä ei ole suunnitelmassa hyväksyttyä syytä poistua sieltä. Tuomittu saa liikkua asuntonsa ulkopuolella vain määrätyllä alueella. Valvontarangaistus edellyttää tuomitulta myös ehdotonta päihteettömyyttä.

Oikeus määräsi miehen maksamaan naiselle yhteensä 7300 euroa korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä sekä traumaperäisestä stressihäiriöstä.

Kaksi kuukautta myöhemmin mies kuristi naista. Tämä teko sisältyi tuomioon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.