Mainos

Kurdit osoittivat mieltään Helsingissä

Noin 130 kurdia osoitti mieltään tänään Helsingissä johtajansa Abdullah Öcalanin Turkissa saaman kuolemantuomion johdosta. Mielenosoittajat lähtivät kello puoli kahden aikaan kulkueena Hakaniementorilta Pohjois-Esplanadille Euroopan komission Suomen edustustolle.

He luovuttivat edustustolle Kurdistanin kansallisen vapautusrintaman ERNK:n julkilausuman. Siinä kansainvälistä yhteisöä pyydetään painostamaan Turkin hallitusta rauhan tielle ja tekemään kaikkensa, jotta Öcalanin kuolemantuomiota ei pantaisi täytäntöön. Julkilausumassa ERNK tuomitsi Öcalanin oikeudenkäynnin epäoikeudenmukaisena. Järjestön mukaan kuolemantuomio osoitti, että Turkki ei ole kiinnostunut rauhanomaisesta ratkaisusta kurdikysymykseen vaan jatkaa sotilaallisella linjalla. ERNK myös katsoi, että tuomion täytäntöönpano voi tuhota rauhan mahdollisuudet lopullisesti.

Mielenosoittajat huutelivat Turkin hallituksen vastaisia iskulauseita ja vaativat vapautta Öcalanille ja Kurdistanille. Iskulauseissa Turkkia kutsuttiin mm. terroristiseksi ja fasistiseksi valtioksi. Mielenosoitus sujui kuitenkin rauhallisesti. Miehet, naiset ja lapset pitelivät julisteita, joissa luki Jokainen kurdi on Öcalan. He kantoivat mukanaan myös lippuja, joissa oli Öcalanin kuva, sekä Kurdistanin lippuja.

Mielenosoituksessa mukana ollut kurdi Ali Mehmet osasi odottaa kuolemantuomiota Öcalanille.
-En voi sanoa olevani vihainen, mutta ongelmia ei ratkaista sillä, että Öcalan tapetaan. Haavoja ei sillä paranneta, hän sanoi. Hän toivoi Turkin parlamentin vielä estävän kuolemantuomion täytäntöönpanon.

Ali Mehmetin mukaan mielenosoitus oli hengeltään demokraattinen ja sillä korostettiin rauhanomaista ratkaisua kurdien ja turkkilaisten välisiin vihollisuuksiin.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.