Mainos

Kurdisalamatkustajat hakevat turvapaikkaa

Suomeen salaa matkustaneet kurdit hakevat turvapaikkaa.

Salakurdit

Suomeen tulleet kahdeksan salamatkustaja-kurdia ovat hakeneet turvapaikkaa. Salamatkustajat saapuivat Suomeen varhain aamulla virolaisen kauppalaivan mukana. He olivat piiloutuneet laivassa olleen rekan perävaunuun, missä he ovat oleskelleet 2-4 vuorokautta.

Salamatkustajilla arvioidaan olleen ulkopuolista apua, sillä perävaunun sinetti oli murrettu ja poltettu uudelleen kiinni.

Kurdien kuulustelua johtava Jyrki Anttila Rajavartiolaitokselta luonnehtii mahdollisesti Irakista kotoisin olevaa kurdijoukkoa poikkeuksellisen suureksi.

Rajavartiolaitoksen kapteeni Anttila pitää turvapaikka-anomuksia odotettuina, sillä hänen kokemuksensa mukaan salamatkustajat tekevät turvapaikka-anomuksen heti kun tapaavat viranomaisia.

Turvapaikka-anomuksia miehet perustelevat Irakin huonoilla olosuhteilla sekä henkilökohtaisilla syillä.

Miesten oloista virolaisessa kauppa-aluksessa Anttila kertoo seuraavaa:

- Olosuhteet ovat selvinneet siten, että oletusarvoltaan matkustusaika on ollut 2 - 4 vuorokautta ja matkustuspaikkana on ollut pressukontti, jossa on ollut rakennustarvikkeita. Koska nämä rakennustarvikkeet ovat olleet metallista, niin kyllä se aika kalsea matkustuspaikka on ollut.

Salakurdit

Kurdimiesten turvapaikka-anomusten käsittely siirtyy seuraavaksi poliisille. Yleensä Suomeen tulee salamatkustajia vain yksi tai kaksi kerrallaan ja vain joitain kertoja vuodessa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 06.02.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.