Mainos

Kurdijoukot pitävät pintansa Isisiä vastaan Kobanessa

Syyrian rajakaupunkia Kobanea puolustavat kurdijoukot ovat onnistuneet torjumaan äärijärjestö Isisin uusimman hyökkäyksen.  

Kurdiviranomaisen mukaan Isis yritti kranaattitulella katkaista kurdien huolto- ja evakuointiyhteyden Turkin rajalle, mutta joutui lopulta vetäytymään. 

AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan ainakin kolme ammusta lensi Turkin puolelle ja yksi lähelle kukkulaa, jossa Turkin armeijalla on toimintaa. 

"Kurdien tappiot laskettavissa yhden käden sormilla"

Ihmisoikeusjärjestö Syrian Observatory of Human Rights kertoo, että Isis kärsi raskaita tappioita ja joutui lähettämään paikalle vahvistusta. Järjestön mukaan jihadistit menettivät pelkästään perjantaina ilmaiskuissa 21 taistelijaa. Maataisteluissa heitä kuoli 14. Kurdien tappiot olivat laskettavissa yhden käden sormilla. 

Yhdysvaltojen johtama liittouma on tukenut kurdeja ilmaiskuin. Liittouma on iskenyt viikonlopun aikana ainakin 25 kertaa Syyriassa ja Irakissa. Tähtäimessä ovat olleet jihadistit ja heidän hallinnassaan olevat öljykentät ja -jalostamot. Ihmisoikeusjärjestö kertoo, että eri puolilla Syyriassa ilmaiskuissa kuoli myös kymmenen siviiliä. 

"Kaupungissa yhä siviilejä" 

Yhdysvallat on sanonut, etteivät ilmaiskut pysty välttämättä estämään Kobanen valumista Isisin hallintaan. Syyrian YK-lähettiläs varoitti aiemmin tässä kuussa, että Kobanessa on yhä noin 12 000 siviiliä, joita uhkaa joukkomurha, jos yhteys Turkin rajalle katkeaa. 

USA on korostanut, että päätavoite on yhä Isisin heikentäminen Irakissa. Ilmatuesta huolimatta Irakin maajoukot eivät ole juuri onnistuneet valtaamaan alueita takaisin Isisiltä tai pitämään niitä hallinnassaan.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.