Mainos

Kurdijoukot lähestyvät Kirkukia

Irakin kurdikapinalliset ilmoittivat aamulla edenneensä parinkymmenen kilometrin päähän Kirkukin kaupungista Pohjois-Irakissa, kun Irakin sotilaat lähtivät asemistaan kaupungin ympäristössä.

Irakilaissotilaiden kerrottiin luopuneen asemistaan Kirkukin itäpuolella, kun liittouman koneet olivat tehneet alueelle kaksi ilmaiskua.

Kurditaistelijoiden tukialuetta Chamchamalin kaupungissa puolestaan ravistelivat iltapäivällä räjähdykset, kun kaupunkiin iskeytyi kymmenkunta ohjusta tai kranaattia. Kyseessä arveltiin olevat irakilaisjoukkojen vastaisku. Uhreja isku ei ilmeisesti vaatinut.

PUK-kurdiryhmän taistelijat arvioivat, etteivät Irakin sotilaat ole siirtyneet pois Kirkukista vaan vetäytyneet laitamilta kaupungin sisäpuolelle. Irakin kurdit pitävät Kirkukia menetettynä pääkaupunkinaan. Strategisesti tärkeä öljykaupunki sijaitsee noin 250 kilometriä Bagdadista pohjoiseen. Kurdikapinalliset ovat vakuuttaneet Yhdysvaltain johtamalle liittoumalle, että he eivät hyökkää Kirkukiin omin päin.

Turkki on vastustanut Irakin kurdikapinallisten mahdollista hyökkäystä voimakkaasti. Turkki pelkää oman kurdivähemmistönsä itsenäisyyshankkeiden voimistumista, jos kurdien valta Pohjois-Irakissa vahvistuu presidentti Saddam Husseinin hallinnon luhistuttua.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.