Kuqi raivosi itselleen punaisen – "Ihan sama tuleeko toimitsijakielto"

Jaron kuuden ottelun mittainen voitoton jakso jalkapalloliigassa päättyi, kun se historiallisesti kaatoi Espoossa Hongan 5-0 sunnuntaina.

Isäntien väriläiskänä erottui tutusti valmentaja Shefki Kuqi, jonka erotuomari Jari Järvinen passitti kentänlaidalta jurputtamasta katsomoon taukovihellyksen edellä.

- Olen iloinen, että tuomarit saivat, mitä ovat halunneet koko kauden. Minulle on ihan sama, tuleeko toimitsijakielto. Ei enää kiinnosta, Hongan Kuqi ruoti.

Pietarsaarelaisjoukkue ehti tavoitella täyttä pistepottia Hongan viheriöltä vuodesta 2006 peräti 11 kertaa ennen onnistumistaan.

Sunnuntaina Honka alkoi kaatua ryminällä jo reilun 10 minuutin kuluttua, kun Jaro järjesti Daniel Kollarin vartioimalle maalille pyörremyrskyhyökkäyksen. Tilanne päättyi parin kenttäpelaajan haamupelastuksen jälkeen laitalinkki Jonas Emetin toisesta aallosta viimeistelemään maaliin.

Emet kunnostautui myöhemminkin, kun hän tuplasi vieraiden johdon 2-0:aan 50. minuutilla.

- Meillä on vaikea jakso takana, ja nyt pelaajat nauttivat. Hienoa ja hyvä itseluottamukselle, että teimme viisi maalia, Jaron valmentaja Alexei Eremenko totesi.

Honka on hävinnyt kolme ottelua peräkkäin. Nuori ja varamiehinen joukkue toivoo kovasti heinäkuun päättymistä ja odotettujen espanjalaispelaajien liittymistä pelivahvuuteen ensi kuussa.

Jaro-ottelun jälkeen vahvistui, että kamppailusta poissa ollut puolustaja Sauli Väisänen on pelannut toistaiseksi viimeisen pelinsä Hongassa.

- Ymmärtääkseni siirto (AIK:hon) vahvistetaan maanantaina allekirjoituksin, Kuqi kertoi.