KuPS ilman tehokaksikkoaan? - Rajamäen pakko vaihtaa voittava resepti

Kuopion Palloseuran Petteri Pennanen puuttuu varmasti perjantain ottelusta Helsingin jalkapalloklubia vastaan. Irakli Sirbiladzen pelaaminen on epävarmaa.

KuPSin edellinen Helsingin visiitti maanantaina toi joukkueelle huonoja uutisia: Joachim Osvold lensi pihalle suoralla punaisella ja hyökkäyspään tärkeä Petteri Pennanen loukkasi polveaan vaarattomassa tilanteessa. Pennasen kohdalla kyseessä on sama polvi, joka on pitänyt taiturin sivussa aiemminkin. 


- Ei uutta tiedotettavaa. Hän ei ole mukana HJK:ta vastaan. Lääkärit tiedottavat sitten vamman vakavuudesta. En tarkkaan tiedä mikä on aikataulu enkä halua arvailla sairasloman pituutta, KuPSin päävalmentaja Marko Rajamäki kommentoi MTV Sportille.

Sen sijaan joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa isossa roolissa ollut Irakli Sirbiladze saattaa hääriä HJK-puolustuksen kiusana.

- Hän on tulossa takaisin. On ihan kiikun kaakun, onko hän mukana HJK:ta vastaan. Se peli voi tulla liian aikaisin. Vaasaa vastaan (VPS sunnuntaina 7.6.) hän on saletisti mukana, Rajamäki lupaa.

Rajamäki tuo joukkueensa Helsinkiin jo torstaina. Perjantaiaamuna KuPS käy läpi vielä taktisia asioita ennen illan kohtaamista. KuPS on aiheuttanut HJK:lle sen tähän mennessä ainoan tappion. Muutoksia edellisen ottelun pelisuunnitelmaan tulee jo poissaolojenkin vuoksi. 

- Jos menisimme samalla suunnitelmalla, häviäisimme, koska meillä ei ole samoja pelaajia. Ei ole välttämättä Sirbiladzea eikä ole Pennasta. Se suunnitelma oli mahdollista niillä pelaajilla.

Rajamäen mukaan HJK:n vahvuudet ovat joukkueen tiedossa. Kysymys kuuluu: Pystyykö KuPS pysäyttämään sarjakärjen?

- Iso plan huomiseen on, että jos on koko ajan omassa päässä, häviää saletisti. Meidän pitää pysyä ylempänä. Kun saamme pallon, meidän on mentävä ylemmäs ja kun HJK:lla on pallo, se on pidettävä poissa meidän puolustuskolmannekselta. Prässi pitää saada toimimaan ylempänä.

- On selvää, että HJK pääsee meidän puolustusalueelle. Meidän on päästävä sieltä välillä pois. Muuten on varmaa, että HJK pystyy rankaisemaan, Rajamäki sanoo.

Joukkueet kohtaavat Helsingissä huomenna perjantaina klo 18.30.

Lue myös:

    Uusimmat