Mainos

Kuortanelaispojan yliajon esitutkinta valmis

Poliisi on saanut valmiiksi kuortanelaispojan yliajoa koskeneen esitutkinnan. 16-vuotias poika kuoli kaaharin ajettua hänen päälleen Kuortaneen keskustassa toukokuussa.

Autoa kuljettanutta 21-vuotiasta miestä epäillään taposta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja ajoneuvorikkomuksesta. Poliisin mukaan autolla oli törmäyshetkellä vauhtia vähintään 81 kilometriä tunnissa, vaikka alueella on 40 kilometrin nopeusrajoitus. Kuljettaja oli yhden promillen humalassa. Silminnäkijä sai taltioitua yliajon videolle.

Poika käveli tiellä sen vasemmanpuoleisella kaistalla, kun takaa tullut henkilöauto ajoi hänen ylitseen. Kuljettaja on poliisikuulusteluissa kiistänyt, että hänellä olisi ollut tarkoitus vahingoittaa poikaa.

Samaisen kuljettajan epäillään syyllistyneen myös tapon yritykseen ja viiteen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Tapon yrityksessä on kyse tapauksesta, jossa mies ajoi autoa kevyen liikenteen väylällä. Vastaan tuli kaksi nuorta poikaa, joista toinen oli vähällä jäädä häntä kohti ajaneen auton alle. Tapaus sattui vain muutamia päiviä ennen yliajoa.

Lisäksi miehen epäillään ohitelleen toukokuun alkupuolella muita autoja oikealta jalkakäytäviä pitkin Kuortaneen keskustan taajama-alueella.

Jutun esitutkintamateriaali on siirretty syyttäjälle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.