Kuorrutetut pikkupihvit

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1-1 1/2 dl vettä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl jauhelihamaustetta
  • 1/2 rkl viherpippuria
  • 2 tl sinappia
  • 1 dl persiljasilppua
  • Kuorrutus:
  • 4 tomaattia
  • 1 1/2 dl juustoraastetta

Murenna leipä kulhoon, lisää vesi ja anna seistä hetki. Lisää jauheliha, pilkottu sipuli, muna ja mausteet. Sekoita.

Leivo kostutetuin käsin pieniä pihvejä ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Laita jokaisen pihvin päälle tomaattiviipale. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. Ota pihvit uunista ja ripottele pihvien päälle juustoraastetta. Kuorruta pihvejä uunissa vielä 5 minuuttia. Tarjoa pihvien kanssa lohkoperunoita ja etikkapunajuurta.

Valmista lohkoperunat samanaikaisesti pihvien kanssa uunissa. Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Voitele perunalohkot öljyllä ja ripottele niiden päälle paprikajauhetta.

Lue myös:

    Uusimmat