Mainos

Kuorokäytävässä voi kuunnella tai yhtyä lauluun

Entäs jos kuoro ei esiintyisikään lavalta, vaan muodostaisi käytävän, jonka läpi yleisö voisi kävellä? Ja entä jos kuka tahansa pystyisi hyppäämään yleisöstä kuoron mukaan laulamaan? Ja entäs jos se kuorokäytävä täyttäisi kokonaisen kadun?

We Love Helsinki -festivaali lähestyy Kuorojen Kierroksen avajaiskonsertin jälkeen kuorolaulua aivan uudella tavalla ja muodostaa Sofiankadun mittaisen kuorokäytävän, jonka käsittelyssä saa kantaesityksensä varta vasten tapahtumaa varten sävelletty Hymni Helsingille.

Hymnin on säveltänyt Koiton Laulun johtaja Reijo Aittakumpu ja sanat hymniin on poimittu soul man Super Jannen, kaupunginjohtaja Jussi Pajusen, runoilija L Onervan, laulaja Pinkin ja aikakauslehti Monoclen tuotannosta.

Solistit parvekkeilla

Teoksen solistit Karoliina Kantelinen ja Laura Salovaara esiintyvät Sofiankadulla olevilta Helsingin Kaupungimuseon toisen kerroksen ranskalaisilta parvekkeilta.

Kuorokäytävään yleisö voi osallistua sekä kuuntelijana että laulajana. Yleisö pystyy itse kontroloimaan mitä osaa kuorosta haluaa kuulla, liikkumalla pitkin käytävää tai hypätä milloin vain kuoron puolelle ja yhtyä mukaan lauluun.

Uudenlainen vuorovaikutus haussa

-Kuorokäytävä etsii uudenlaista vuorovaikusta laulajien ja yleisön välille. Tarkoituksena on sitoa laulu konkreettisesti ympäristöön ja arkkitehtuuriin. Sofiankatu on myös yksi Helsingin vanhimpia katuja ja kaupungin symbolinen alkulähde, kertoo Helsingin HymnistäWe Love Helsingin toiminnanjohtaja Timo Santala.

We Love Helsinki Kuorokäytävä eli Helsingin Hymni torstaina 18.8. klo 19.30 Sofiankadulla, Torikortteleissa, Senaatintorin laidalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.