Mainos

Kuorojen suosio kasvaa

Monipuolisesta ohjelmistostaan ja rohkeudestaan tunnettu espoolainen sekakuoro Dominante juhlii 25-vuotiasta taivaltaan kahdella konsertilla. Tänään Johanneksen kirkossa Dominante esittää Tapiola Sinfoniettan kanssa Händelin Messias-oratorion.

Suomen Laulu puolestaan täyttää 100 vuotta ja juhlavuosi huipentuu konserttiin ensi lauantaina Finlandia-talossa. Konsertin johtaa kuoron taiteellinen johtaja, diplomikuoronjohtaja Timo Nuoranne. Konsertissa kuullaan muun muassa tilausteos Aulis Salliselta. Kymmenminuuttinen Oluen synty -kantaatti a cappella on sävelletty Kalevalan ja Kantelettaren teksteihin.

-Kuoromusiikin suosio on kasvamaan päin, ihmiset ovat huomanneet, että kuorolaulu ei ole pelkästään sellaista harrastelijoiden oluthuurussa laulamaa örinää vaan se on myös taiteellisesti merkittävää toimintaa, arvioi Dominante-kuoron taiteellinen johtaja Seppo Murto, joka on kiertänyt Dominanten kanssa konsertoimassa ympäri maailmaa.

-Vähän voisi kärjistää ja sanoa, että mitä kauemmaksi mennään, sitä paremmaksi vastaanotto muuttuu. Ja on aika hämmästyttävää, miten hyvä vastaanotto nimenomaan suomalaisella musiikilla on, sitä halutaan kuulla ja sitä pyydetään. Sillä on valtava menestys joka puolella maailmaa, Murto sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.