Mainos

Kuorma-autoilijat optimistisia

Kuorma-autoliikenteen yrittäjät suhtautuvat viimekeväistä positiivisemmin tulevaisuuteensa.

Kuljetusmäärät ovat kasvaneet joka toisessa yrityksessä. Myös alan työllisyys on parantunut keväästä. Sen sijaan kuljetushinnoista osa yrittäjistä on joutunut jopa tinkimään.
Tiedot perustuvat Suomen Kuorma-autoliiton lokakuussa jäsenyrittäjille tekemään kyselyyn.
Noin 260 vastaajasta joka viides odotti yleisten näkymiensä parantuvan. Lähes 40 prosenttia vastaajista odottaa kuljetusmäärien kasvavan edelleen myös seuraavan puolen vuoden aikana.

Valtaosalla vastaajista kuljetusmaksut ovat pysyneet keväisellä tasolla. Hintojaan on joutunut huhtikuusta tiputtamaan joka viides eteläsuomalainen kuorma-autoyrittäjä ja peräti joka kolmas ulkomaanliikenteen harjoittaja.
Kapasiteetit alkavat olla kohdallaan. Vastanneista vain seitsemän prosenttia valittaa ylikapasiteetista. Valtaosa arveleekin pitävänsä kapasiteettinsa ennallaan tänä vuonna.

Myöskin ensi vuoden investointeihin suhtaudutaan varoen. Länsi-Suomessa puolet ja Itä-Suomessa lähes kaksi kolmannesta vastaajista odottaa investointiensa supistuvan.
Ulkomaanliikenteen harjoittajista yli 40 prosenttia ja metsäalan sekä säiliöautoliikenteestä lähes joka toinen odottaa kalustohankintojensa supistuvan ensi vuonna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.