Kuopiossa paljastui koululaisten hasisrengas

Kuopiossa on paljastunut huomattavan laaja rikosvyyhti, jossa koululaisille on välitetty hasiksen lisäksi marihuanaa

Kuopion poliisi kertoo, että juttuun liittyy noin 40 nuorta. Epäillyistä huumeenkäyttäjistä 13 on alle 15-vuotiaita.

Poliisi ryhtyi tutkimaan asiaa viime toukokuussa. Poliisin mukaan koululaiset ovat hankkineet aineita muutamalta yläasteen oppilaalta. Nämä puolestaan olivat saaneet huumeet neljältä juuri koulunsa päättäneeltä nuorukaiselta sekä parilta opiskelijalta.

Koululaisten kesken kauppaa on tehty myös kouluaikana ja kannabista poltettu tupakkarouheen mukana myös välitunneilla.

Kouluja useampia

Rikosylikomisario Aulis Ahon mukaan huumeita on käytetty useammassa kuin yhdessä kuopiolaiskoulussa. Yli 15-vuotiaitten osalta asia on siirtynyt tai siirtymässä syyteharkintaan.

Juttuun sekaantuneista 11 on 15-17-vuotiaita ja yhdeksän 18-20-vuotiaita. He ovat rikosoikeudellisessa vastuussa, ja heitä epäillään huumausaineen käyttörikoksesta tai huumausainerikoksesta.

Alaikäisistä nuorimmat ovat 13-vuotiaita. Alaikäisten osalta jatkotoimet ovat siirtyneet sosiaaliviranomaisille.

Poliisin mukaan huumeita on käytetty iltaisin muun muassa nuorisotilojen läheisyydessä ja koulujen pihoissa. Yhtenä kokoontumispaikkana oli 1986 syntyneen nuoren naisen asunto, jossa parhaimmillaan on ollut kymmeniä nuoria nauttimassa alkoholia ja polttamassa kannabista.

Kuopion poliisilaitoksen tiloissa järjestetään 15-18-vuotiaille ensikertalaisille syyttäjän johtama puhuttelutilaisuus. Puhuttelun jälkeen syyttäjä antaa nuorelle vakavan huomautuksen tai vie asian käräjäoikeuteen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat