Mainos

Kuopiossa öljyvuoto

Kuopiossa on sattunut öljyvuoto. Kallaveteen pääsi aamupäivällä vajaa tuhat litraa kevyttä polttoöljyä ja jäteöljyä. Vuodon lähteeksi on varmistunut Kallaveden rantaan kiinnittetty hinaaja. Laivan omistaja on tunnustanut teon merenkulun valvontaviranomaisille.

Öljylautta ehti laajeta viiden hehtaarin alalle.
-Laivasta on tyhjennetty konehuoneen alta eli pilssistä uppopumpulla öljyistä vettä järveen. Omistaja tunnusti teon paikalle tulleelle merenkulun tarkastajalle, kertoi päivystävä palomestari Arto Lappi illansuussa. Lapin mukaan veden pilaamisessa on kyse selvästä huolimattomuudesta ja tuottamuksellisesta ympäristörikoksesta. Kuopion poliisi tutkii asiaa.

Palomiehet putsaavat öljyn saastuttamat rannat

Palokunta rajasi öljyä puomeilla, jotta sen pääsy alapuoliseen vesistöön estyisi. Kuopion kaupungin vedenottamo sijaitsee kahdeksan kilometrin päässä onnettomuuspaikasta. Öljyä päästänyt hinaaja on Suosaaren rannassa Kallansilloilla Etelä-Kallaveden puolella. Palomestari Arto Lappi arvioi iltapäivällä, että öljyä joutui veteen alle tuhat litraa. Hän luonnehti kuitenkin määrää huomattavaksi. Palokunta eristi puomeilla hehtaarin suuruisen vesialueen. Lapin mukaan kauemmaksi päässyttä ohutta öljykerrosta ei kannattanut ryhtyä rajaamaan.
-Vedenottamolle saakka ainetta ei missään tapauksessa pääse, hän sanoi. Öljy tahrasi myös rantoja noin 120 metrin matkalla.

Kyseessä on jäteöljy ja kevyt polttoöljy. Se on peräisin venäläisvalmisteisesta hinaajasta, jonka omistaa kuopiolainen yritys. Palokunta sai VR:n työntekijöiltä ilmoituksen kello 11.41. Työntekijät olivat tunteneet rannalla öljyn hajua. Jatkossa öljy imetään vedestä ja saastunut ranta puhdistetaan. Lapin mukaan puhdistus saadaan valmiiksi varsin nopeasti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.