Mainos

Kuopiossa ammuskellutta poikaa epäillään tapon yrityksestä

Poliisi epäilee Kuopiossa haulikolla ammuskellutta poikaa tapon yrityksestä. 14-vuotias teini ampui eilisiltana kohti ainakin yhtä ohiajanutta autoa. Ajaja selvisi tilanteesta säikähdyksellä, mutta autoon tuli pieniä vaurioita.

Poika uhkaili aseella myös useita muita autoja sekä pyöräilijöitä. Poliisin mukaan hän ei tuntenut uhkailemiaan ihmisiä.

Haulikko oli peräisin pojan isän lukitusta asekaapista. Poika murtautui kotonaan olleeseen asekaappin hetkeä ennen ammuskelua.

– Asekaappi oli lukittu ja aseet olivat säilytyksessä niin kuin laki edellyttää, kertoo rikoskomisario Heikki Mansikka-Aho MTV3 Uutisille.

Poika oli vahvasti humalassa kiinniottohetkellä. Mansikka-Ahon mukaan poika puhalsi testissä toista promillea.

Ammuskelun ja uhkailun motiivista ei vielä ole tietoa. Pojalla ei ole aiempia merkintöjä poliisin rekisterissä. Rikoskomisarion mukaan pojan lisäksi asiassa kuullaan monia todistajia.

Poliisi sai tiedon ammuskelusta Saaristokaupungin kaupunginosassa noin puoli kymmenen aikaan eilisiltana. Ilmoituksen mukaan Lehtoniemen S-marketin lähistöltä oli kuultu laukauksia. Poliisi eristi Saaristokaupungin läpi kulkevan tien ja otti lähistöltä kiinni haulikon kanssa liikkuneen pojan. Poliisi sai käskytystilanteessa pojan luovuttamaan haulikon. Hän oli pukeutuneena luotiliiviin ja vahvasti humalassa. Poika asuu Saaristokaupungin alueella.

Ammuskelu herätti kauhua läheisessä yökahvilassa, mutta asiakkaille ei aiheutunut laukauksista vammoja.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.