Mainos

Kuopion viulukilpailun voitto Petteri Iivoselle

Kuopion viulukilpailun voiton vei nuorin kilpailija.

17-vuotias Petteri Iivonen on voittanut Kuopion valtakunnallisen viulukilpailun. Illalla pidettyyn finaaliin selviytyi kuusi kilpailijaa.

Iivonen on kotoisin Helsingistä. Hän opiskellut Helsingin konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Finaalissa hän esitti Brahmsia.

Ensipalkinnon suuruus oli 5000 euroa. Pääpalkinnon lisäksi voittaja kuittasi Saastamoisen säätiön 1300 euron erikoispalkinnon.

Suurin osa kärkikaartista Helsingistä

Professori ja säveltäjä Ilkka Kuusiston johtama arvostelulautakunta antoi toisen palkinnon (3500 euroa) Minna Pensolalle. Kolmannen palkinnon (2500 euroa) sai Sini-Maaria Simonen.

Seuraaviksi sijoittuivat Sini Virtanen, Pauliina Valtasaari ja Linda Bärlund. He saivat kukin 1300 euroa. Bärlund on Porvoosta, muut Helsingistä.

Kuusisto: Korkea kansainvälinen taso

Arvostelulautakuntaan kuului viisi suomalaista ja kaksi ulkomaista asiantuntijaa. Puheenjohtaja Kuusisto kiitteli kaikkia 31 osanottajaa.

- Kilpailu käytiin korkealla kansainvälisellä tasolla, hän sanoi.

Kuopion valtakunnallinen kisa järjestettiin kymmenennen kerran. Aiempia voittajia ovat muun muassa Jaakko ja Pekka Kuusisto. Edellisessä kisassa vuonna 2000 voiton jakoivat Meri Englund ja Pietari Inkinen.

Finaalissa soittajia avusti Kuopion kaupunginorkesteri johtajanaan Vello Pähn. Kilpailun pianisteina toimivat Naoko Ichihashi, Timo Koskinen, Juhani Lagerspetz ja Risto Lauriala.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja