Mainos

Kuopion vesi kirkastuu putkirikon jäljiltä

Kuopion kaupungin vesijohtovesi oli aamulla palautunut pääosin jo normaaliksi viime lauantaina sattuneen putkirikon jäljiltä. Kuopion Vedestä kerrottiin aamulla, ettei uusia ilmoituksia heikosta vedenlaadusta ollut enää tullut.

- Maanantai-iltana tuli vielä puolenkymmentä ilmoitusta Petosen alueelta eli Kuopion eteläisimmistä osista. Tilanne näyttää kuitenkin olevan rauhoittumassa. Joitakin yksittäisiä tapauksia voi tietysti esiintyä, kertoi vesihuoltoinsinööri Kari Kuosmanen.

Itkonniemellä lauantai-iltana sattunut putkirikko johti veden samenemiseen laajoilla alueilla Kuopiossa. Kuosmasen mukaan kyseessä on yksi pahimmista kaupungissa sattuneista häiriötilanteista kymmeniin vuosiin. Sakkainen vesi aiheutti eilen ongelmia mm. alueen suurkeittiöissä. Kaupoissa putkirikko näkyi veden kasvaneena kysyntänä.

Mehutehdas odottaa edelleen puhdasta vettä

Pahiten häiriötilanne on vaikuttanut tiettävästi kuopiolaiseen mehunvalmistajaan Vip-Juicemaker Oy:öön, joka ei pystynyt sunnuntai-iltana aloittamaan tuotantoaan.

- Vesi ei ole pakkauskunnossa. Laitos on seissyt jo toista vuorokautta. Vesilaitoksen miehet juoksuttavat vettä talon kulmalla palopostista, mutta meillä on pelit seis, kertoi yhtiön toimitusjohtaja Timo Virtanen aamupäivällä.
Vip-Juicemaker on yksi suurimmista Kuopion Veden asiakkaista. Vettä kuluu mehujen ja virvoitusjuomien valmistukseen normaalisti puoli miljoonaa litraa päivässä. Tuotannon keskeytyksestä on tulossa kymmenien tuhansien eurojen vahingot.

-Se vielä kertautuu, ellei tuotteita saada asiakkaille. Se kauppa, mitä ei tänään saada toimitettua, ei tule koskaan takaisin. Korvausasiat eivät ole nyt päällimmäisenä vaan tärkeintä on saada vesi kuntoon täällä meilläkin, jotka olemme sentään suurimpia asiakkaita, kiirehti toimitusjohtaja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.