Mainos

Kuopion toriampujalle murhasyyte ja kovat korvausvaatimukset

Kuopion toriammuskelija sai Kuopion käräjäoikeudessa maanantaina syytteet muun muassa murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä.

Syytetty myöntää rikokset, mutta pitää tekoja tappona ja kahtena törkeänä pahoinpitelynä

Tapahtumat sattuivat toukokuussa, kun mies ilmaantui alkuillasta torille mukanaan pienoispistooli ja haulikko. Hän ampui hengiltä iäkkään naisen ja haavoitti tämän avopuolisoa sekä venäläistä turistia. Poliisi sai miehen kiinni lyhyen takaa-ajon jälkeen.

Esitutkinnassa ja oikeudessa ilmeni, että sairauseläkkeellä oleva mies oli pitkään kärsinyt mielenterveysongelmista.

Tapahtumapäivänä hän oli korjaillut kotipihallaan venettä ja nauttinut aika lailla olutta. Hän tipahti veneen päältä ja satutti päänsä.

Sen jälkeen mies otti mukaansa lailliset haulikon ja pienoispistoolin ja lähti ajamaan torille. Hän pysäköi keskelle toria, nousi autosta ja laukaisi haulikon.

Paikalla oli runsaasti väkeä, joka pakeni paniikissa. Kolmihenkinen venäläisseurue ei ymmärtänyt heti tilannetta, vaan pyrki hitaammin pakoon. Mies ampui haulikolla 56-vuotiasta venäläismiestä kahdesti. Kun 81-vuotias kuopiolaisnainen meni rauhoittamaan ampujaa, tämä surmasi naisen kahdella pienoispistoolin laukauksella. Hän ampui vielä naisen iäkästä avomiestä jalkaan.

Esitutkinnassa mies kertoi, että hän oli vuosikausia nähnyt aina samaa painajaista: hän ajaa autolla torille ja ajaa siellä ihmisten päälle. Hän kertoi, että luuli nytkin näkevänsä unta torilla ollessaan.

Ampujaa syytetään myös kolmesta vaaran aiheuttamisesta. Asianomistajina ovat haavoittuneen venäläismiehen vaimo ja naistuttava sekä nuori kuopiolaisnainen, jotka olivat lähes tulilinjalla. Venäläiset katsovat, että kyse oli murhan yrityksistä.

Mielentilatutkimus: Ampuja syyntakeeton

Miehelle on tehty Niuvanniemen sairaalassa mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli tekoaikaan syyntakeeton. Hän ei ole koskaan aiemmin syyllistynyt rikokseen.

Syytetyltä vaaditaan yhteensä 160 000 euron korvauksia muun muassa kärsimyksestä. Surmatun naisen poika vaatii kärsimyksestään 35 000 euron korvausta, samoin nainen avomies. Myös venäläiset vaativat kymmenien tuhansien eurojen korvauksia.

Käräjäoikeus antaa jutussa päätöksen myöhemmin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.