Mainos

Kuopion Puhelinta ankkuroidaan maakuntaan

Kuopion Puhelimelle haetaan maakunnallisia omistajia. Puhelinosuuskunta KPY:n hallitus on päättänyt suunnatusta osakeannista, jossa tarjotaan Kuopion Puhelimen K-sarjan osakkeita pohjoissavolaisten yritysten ja yhteisöjen merkittäväksi.

Suunnatun annin tarkoituksena on ankkuroida yhtiön omistus maakuntaan ja jarruttaa kiihtyneitä nurkanvaltausoperaatioita. Kuopion Puhelin perustettiin helmikuussa jatkamaan KPY:n liiketoimintaa. Tässä vaiheessa KPY omistaa sen sataprosenttisesti 500 000 osakkeellaan. Tarkoitus on, että uudet osakkeenomistajat perustavat maakunnallisen yhtiön, jolla olisi yhteensä 15 000 osaketta ja 37,5 prosentin äänivalta Kuopion Puhelimesta. K-osakkeet olisivat suostumuslausekkeen alaisia ja 20-äänisiä osakkeita. Suostumuslauseke estää osakkeiden hallitsematonta myyntiä omistajayhtiön ja maakunnan ulkopuolelle, koska myyntiin tarvitaan Kuopion Puhelimen hallituksen suostumus. Osakkeet toisivat Kuopion Puhelimelle rahaa nykyisten hintojen mukaan noin 10 miljoonaa markkaa.

Maakunnallista omistajayhtiötä ei ole vielä perustettu, mutta Kuopion Puhelimen toimitusjohtajan Pertti Laihon mukaan sellaisen syntyminen on ilmeistä vielä ennen kesää. Hän odottaa sijoittajiksi 10-15 pohjoissavolaista yritystä ja yhteisöä. Laihon mukaan runsaat 10 000 osaketta olisi kuitenkin saatava merkityksi, jotta anti olisi mielekäs.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.