Mainos

Kuopion Puhelin hankki uuden tytäryhtiön

Kuopion Puhelin Oyj (KPY) on ostanut osake-enemmistön kuopiolaisesta toimisto- ja tietotekniikka-alan jälleenmyyjästä Ascomp Toimistoautomaatio Oy:stä. Uuden tytäryhtiön myötä KPY-konsernin liikevaihto nousee yli 200 miljoonaan markkaan ensi vuonna. KPY pyrkii vahvistamaan kaupalla asemiaan erityisesti langattomassa matkaviestinnässä.

-Saavutamme matkapuhelinten ja -liittymien myynnissä johtavan markkinaosuuden Kuopion seudulla. Varsinkin matkapuhelinten kaupassa on tapahtunut viime aikoina keskittymistä. Kauppa lujittaa maakunnallisuutta kilpailussa valtakunnallisia ketjuja vastaan, kertoo KPY:n toimitusjohtaja Pertti Laiho.

Kymmenen vuotta toiminut Ascomp on markkinajohtaja toimistoautomaation alalla Kuopion seudulla sekä merkittävä tietokoneiden ja matkapuhelinten jälleenmyyjä. Yhtiön liikevaihto on noussut kymmenessä vuodessa 11:stä lähes 50 miljoonaan markkaan.

Palveluverkosto laajentunee

Kauppahintaa osapuolet eivät kerro. Kaupassa siirtyy KPY:lle 52 prosenttia Ascompin osakkeista. Yrityksen kaksi perustajaa ja omistajaa jatkavat KPY-konserniin siirtyvän yrityksen johdossa. Heille kummallekin jää 24 prosenttia osakkeista. Ascompin 30 työntekijän asema säilyy ennallaan. Yritysten toimipisteet ja nimet säilyvät myös.

Yritykset saattavat tulevaisuudessa laajentaa palveluverkostoaan Pohjois-Savossa. Ascompilla on nyt kaksi myymälää Kuopiossa ja KPY:llä on Kuopion toimintojen lisäksi aluetoimipiste Varkaudessa. Laihon mukaan yritysten tuotteissa ja toimipisteissä ei ole paljon päällekkäisyyksiä. Finnet-yhtiöihin kuuluva KPY omistaa jo vähemmistöosuuden kuopiolaisesta uusmediayrityksestä sekä Kuopion Kaapelitelevision.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.