Mainos

Kuopion palosta isot vahingot

Pielisen Betonin seinäelementtitehdas on tuhoutunut voimakkaassa tulipalossa Kuopion Haapaniemellä. Palo aiheutti satojen tuhansien eurojen vahingot.

Aamulla syttynyt raju tulipalo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Tehdas tuhoutui kuitenkin niin pahasti, että sen toiminta on mahdotonta. Kuopion tehtaalla on kolmisenkymmentä työntekijää, joista parikymmentä työskenteli tuhoutuneessa rakennuksessa. Tontille jäi pystyyn vain valmisbetoniasema, jonka toiminta jatkuu.

- Tällä tontilla ei elementtejä tehdä ellei tänne rakenneta uutta tehdasta. Töitä olisi riittänyt, sillä tilauskantaa oli ensi vuoden helmikuuhun saakka. Kyllä tämä on iso paukku Kuopiolle, jossa teollisia työpaikkoja ei ole liikaa, kertoi Kuopion tehtaan tuotantopäällikkö Jarmo Luhtapuro.

Haapaniemen Tehdaskadulla sijaitsevan tehtaan noin 4000 neliömetrin katto romahti sisään. Pystyyn jäivät vain seinät.

Syttymissyytä selvittää poliisin tekninen osasto. Luhtapuron mukaan palo sai alkunsa todennäköisesti tehtaan puuosastolla, mahdollisesti sirkkelin kipinästä.

- Vahingot voivat nousta jopa miljooniin euroihin, kun mukaan lasketaan tuotannon menetykset ja katkokset. Tehtaan varsinainen toimisto oli palaneessa rakennuksessa. Kaikki paloi, kertoi Luhtapuro.

Pielisen Betonilla on tuotantolaitokset Kuopion lisäksi Outokummussa, Lieksassa ja Hollolassa. Työntekijöitä niissä on yhteensä noin 150. Kuopion tehdas oli rakennettu 1950-luvun lopulla.Pielisen Betoni on toiminut tontilla vuodesta 1992.

Jälkisammutustyöt jatkuvat yli yön

Pohjois-Savon hätäkeskus sai tiedon palosta aamulla vähän ennen puoli kymmentä. Palo saatiin hallintaan parissa tunnissa, mutta rakennusta ei pystytty pelastamaan. Rakennuksessa ei ollut automaattista palohälytysjärjestelmää. Katon ullakkotilat olivat osastoimattomat, mikä helpotti tulen leviämistä.

Syttymishetkellä tehtaalla oli 18 työntekijää. He siirsivät palon alta pois kaasupulloja ja erilaisia liuottimia. Palo aiheutti runsaasti savua tehtaan ympäristöön, minkä vuoksi muun muassa liikennettä rajoitettiin lähialueilla.

- Voimakas savunmuodostus on loppunut. Kyteviä pesäkkeitä on siellä täällä, joita sammutellaan. Yksiköitä on ryhdytty jo irrottamaan tästä tehtävästä, kertoi päivystävä palomestari Juha Saarelainen kello 15:n jälkeen.

Paloa oli sammuttamassa 15 yksikköä Kuopion ja Siilinjärven palokunnista sekä Kuopion vpk:sta. Palomiehiä oli aamupäivällä paikalla enimmillään noin 50. Jälkiraivaustyöt jatkuvat Saarelaisen mukaan yli yön.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.