Mainos

Kuopion metsäpalo talttui

Kuopiossa roihunnut maastopalo on saatu sammumaan. Laivonsaaressa ehti palaa yhteensä noin 25 hehtaaria metsää. Päivystävän palomestarin mukaan palon jälkisammutukset kestävät vielä aamupäivään asti.

Palo syttyi alkuillasta. Viranomaiset pelkäsivät ensin tulen leviävän saaren kesämökkeihin, mutta tällaista vaaraa ei enää ole. Paikallinen järvipelastusseura on kiertänyt mökkiläisten luona ilmoittamassa palosta, eikä ihmisillä ole vaaraa.

Saari sijaitsee noin kahden kilometrin päässä mantereelta, joten kesäasukkailla on ollut veneitä käytössään mahdollista evakuointia varten. Lisäksi useiden satojen hehtaarien kokoinen saari on niin iso, että ihmisillä oli mahdollisuus siirtyä saarella turvalliseen paikkaan.

Sammutustöissä auttaa sekä Puolustusvoimat että Rajavartiolaitos.

Maastopalojen eri puolilla maata

Erityisen paljon maastopaloja syttyi Pohjois-Pohjanmaalla. Siikajoella omakotitalosta lähtenyt tulipalo tuhosi useita kymmeniä hehtaareja metsää.

Pelastuslaitoksen mukaan voimakas tuuli levitti paloa nopeasti, mikä vaikeutti sammutustöitä. Lisäksi metsää paloi sellaisilla alueilla, jonne ei mene yleisiä teitä. Palomiehet joutuivat pahimmillaan kulkemaan kilometrejä kävellen, jotta pääsivät tukahduttamaan liekkejä.

Sammutustöissä huhki vielä myöhään illalla noin 80 henkeä. Heidän tavoitteenaan oli pysäyttää palo yön aikana.

Palo ei iltakymmeneen mennessä ollut vaatinut ihmishenkiä eikä ketään ollut vaarassa. Omakotitalo paloi asuinkelvottomaksi.

Pohjois-Pohjanmaalla oli myös useita muita pienempiä maastopaloja. Taivalkosken Metsäkylässä sähkölinjalle kaatunut puu aiheutti maastopalon. Lisäksi maastoa paloi muun muassa Pyhäjärvellä ja Haukiputaalla.

Pohjanmaalla Vetelissä tuhoutui maastoa noin 100 hehtaaria. Sammutustöihin osallistui jopa sata palomiestä ja yksi helikopteri.

Kainuun Sotkamossa levinnyt maastopalo uhkasi tänään useita rakennuksia. Liekit lähtivät liikkeelle grillistä, ja palo saatiin hallintaan juuri ennen kuin tuli ehti levitä kesämökkeihin ja muihin rakennuksiin.

Heti sen jälkeen palokunta sai hälytyksen Suomussalmelle, jossa maastopalo uhkasi yhtä rakennusta.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja