Mainos

Kuopion hiv-tartunnan levittäjiä luultavasti vain yksi

Hi-viruksen tartuttajia on Kuopiossa ilmeisesti vain yksi. Infektiolääkäri Camilla Jokinen Kuopion yliopistollisesta sairaalasta toteaa, että haastattelujen perusteella tartunnan levittäjiä ei ole enempää.

Jokisen mukaan henkilö on levittänyt hi-virusta suojaamattomissa yhdynnöissä tahallaan, koska hän on ilmeisesti tietoinen omasta hiv-tartunnastaan. Vielä eilen epäiltyjä oli useampi.

Viruksen levittäjällä on ollut parin viime vuoden aikana useita sukupuolisuhteita. Hänen sukupuolikumppaninsa ovat voineet levittää tautia tietämättään eteenpäin.

Kuopion terveyskeskuksessa kävi tänään ainakin kymmenkertainen määrä hiv-testauttajia normaalipäivään verrattuna. Iltapäivällä testeihin tulijoiden määrä oli päälle puolensadan. Luku kasvoi yli kaksinkertaiseksi maanantaista, vaikka jo silloinkin testiä haluavia oli epätavallisen paljon eli parikymmentä.

Kaupungin hiv-vaara on saanut erittäin paljon julkisuutta, mikä ajaa ihmisiä testeihin. Terveyskeskuksessa arveltiin, että ruuhkasta huolimatta testitulokset saadaan tavanomaisessa ajassa eli viikossa.

Asiantuntijat kehottavat kaikkia Kuopiossa viime vuosina tilapäisissä ja suojaamattomissa sukupuolisuhteissa olleita hakeutumaan hiv-testiin. Tutkimus tehdään ilmaiseksi terveyskeskuksessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.