Kuopion ampuja oli humalassa

Mies ampui naista ja kahta miestä Kuopion torilla tänään hieman ennen kello 18:aa.

Ammuskelun uhriksi joutui iäkäs kuopiolainen pariskunta. 1920-luvulla syntynyt nainen kuoli Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Kolmas uhri on ulkomaalainen mies, joka on vierailulla Suomessa. Haavoittuneilla ei ole hengenvaaraa.

Epäilty tekijä on ollut alkoholin vaikutuksen alainen, joten hänen kuulustelunsa voidaan aloittaa vasta aamulla. Kiinniottamisen jälkeen epäilty ei ole suostunut kertomaan mitään, ei edes henkilöllisyyttään. Poliisilla ei tässä vaiheessa ole tietoa tekijän motiiveista. Varmuutta ei ole myöskään siitä, onko epäillyllä ja uhreilla mitään yhteyttä keskenään.

Vanhempi konstaapeli Marko Kilpi Pohjois-Savon poliisista kertoo, että ampujalla oli mukanaan kaksi asetta, joista toinen oli pitkä ase ja toinen käsiase.

Kilpi arvioi epäillyn olevan noin 50-vuotias.

Pako päättyi kolarointiin

Ampuja yritti paeta paikalta autolla, mutta hän törmäili kolmeen pysäköityyn autoon ja poliisi sai hänet kiinni.

Torin lähellä sijaitsevassa risteyksessä mies törmäsi sen verran rajusti, ettei päässyt jatkamaan pakoaan. Epäilty ei tehnyt vastarintaa kiinni otettaessa.

Torilla oli satoja ihmisiä

Tapahtumapaikalla oli tapahtuma-aikaan runsaasti ihmisiä. Tapauksella on paljon silminnäkijöitä.

- Istuimme kaveriporukalla torin pöydällä, ja sitten yhtäkkiä kuului hirvittävä pamaus, kertoo paikalla ollut 17-vuotias nainen. Hän ei halua nimeään julkisuuteen.

- Sitten ihmiset lähtivät juoksemaan hirmuvauhdilla pois. Lähdettiin tietysti perässä. Sitten kuului toinen pamaus, ja meidät evakuoitiin valokuvausliikkeeseen. Pian saimme tietää, että joku on kuollut.

Nainen järkyttyi, kun tapahtumat valkenivat hänelle.

- Tuli aika paniikki, ja oli paha mieli. Kun kuulin, että joku on kuollut, niin tuli itku ja oli paha mieli ja ahdisti.

Koko Kuopion tori eristettiin teknisen tutkinnan suorittamiseksi. Eristys purettiin myöhään illalla.

(MTV3-STT)

Katso Tarja Hakulisen juttu (Kymmenen uutiset 22.5.2009)

Lue myös:

    Uusimmat