Mainos

Kuopio vahvistaa tutkimustaan

Kuopion yliopisto perustaa kaksi uutta, monitieteellistä tutkimuskeskusta. Toinen keskittyy biotieteisiin, toinen hyvinvointiin.

Yliopiston hallitus päätti torstaina kahden uuden monitieteisen tutkimuskeskuksen perustamisesta.

Kuopion yliopistossa aloittaa toimintansa Biocenter Kuopio, jonka tehtävänä on kehittää molekyylilääketieteen ja siihen liittyvän lääketutkimuksen ja biotekniikan tutkimusta. Tavoitteena on myös vauhdittaa alan yritystoimintaa Pohjois-Savossa.

Biocenter Kuopio toimii kokoavana organisaationa yliopiston tiedekuntien ja A.I. Virtanen -instituutin, yliopistollisen sairaalan, alueen sektoritutkimuslaitosten ja alan yritysten tutkimusryhmille. Uusi biokeskus edustaa jatkossa myös kuopiolaista osaamista biokeskusten valtakunnallisessa verkostossa.

Toinen uusi tutkimuskeskus kokoaa yhteen hyvinvointitutkimuksen osaajat. Kuopion hyvinvointitutkimuskeskuksen tavoitteena on muodostaa sadan tutkijan osaamiskeskittymä, josta osa toimii kampuksella ja osa on kansallisia ja kansainvälisiä yhteistyökumppaneita.

Hyvinvointitutkimus lukeutuu Kuopion yliopiston vahvoihin aloihin. Tutkimuksessa ja koulutuksessa keskeinen toimija on yhteiskunnallinen tiedekunta, jossa ovat edustettuina sekä terveystieteet että yhteiskuntatieteet. Keskuksen yhteistyökumppaneita ovat mm. Savonia-ammattikorkeakoulu ja Mikkelin yliopistokeskus sekä Joensuun yliopisto, jonka kanssa yhteistyön puitteet tarjoaa liittoyliopistohanke.

Yliopiston hallitus päätti uusista tutkimuskeskuksista tänään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.