Mainos

Kuopio: Ei enää rokotuskatastrofia, kiitos

Kuopio suunnittelee hyödyntävänsä koko kansan sikainfluenssarokotuksissa vaalipiirejä, kertoo Kuopion terveyspalvelujen aluejohtaja Matti Pietikäinen.

Kuopiossa halutaan välttää kaikin keinoin kaaos, joka syntyi riskiryhmien rokotuksen ensimmäisenä päivänä. Silloin rokote loppui kesken, jonot paisuivat ulkona ja samaan aikaan terveysaseman ilmastointi meni rikki.

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoi tänään, että koko väestö saa halutessaan rokotteen. Nyt Kuopiossa on heitetty lisää ideoita ilmaan, jotta uutta katastrofia ei tulisi. Uusin idea on vaalipiirit. Aiemmin esillä ovat olleet Kuopio-halli ja supermarketit mahdollisina koko väestön rokotuspaikkoina.

- Vaalipaikat olisivat ihmisiä lähellä ja ennestään tuttuja. Lähikoululla, seurakuntatalolla, vanhusten palvelukodissa, kirjastossa ja niin edelleen. Aika monet käyvät äänestämässä, eli paikat ovat tuttuja, sanoo Pietikäinen.

- Kuopio-hallissa ongelmana on logistiikka, että miten ihmiset saadaan sinne kaikki kerralla, sanoo Pietikäinen.

Pohdittava asia on myös rokotusten kirjaaminen, mikä ei kaikissa paikoissa onnistu, jos tietojärjestelmiä ei saada pystyyn. Silloin rokotusten saaneet pitää kirjata paperille ja siirtää tietojärjestelmiin myöhemmin.

- Odotamme nyt tietoa siitä, edellyttääkö valtio ajantasaista kirjaamista, sanoo Pietikäinen.

Koko konkkaronkka rokottamaan

Kun koko väestön rokotus alkaa, irrotetaan Kuopiossa lähes koko terveysasemien väki pariksi viikoksi rokotustyöhön - viikonloppujakin saattaa mennä.

- Kaikki hoitajat, ehkä lääkäreitäkin - koko henkilöstö, laskeskelee Kuopion terveyspalvelujen aluejohtaja Matti Pietikäinen.

- Kaikki paitsi kiireinen päivystys on tämän alta pois, kun satoja hoitajia tarvitaan, sanoo Pietikäinen.

Lue myös:

Katso Mari Haaviston juttu ja Kuopion terveyspalvelujen johtaja Matti Pietikäisen haastattelu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.