Mainos

Kuolonkolarit kasvussa tieliikenteessä

Kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien lukumäärä nosti yhteenajojen ja kevyen liikenteen onnettomuuksien kasvu.

Tieliikenteessä sattuneet kuolonturmat ovat jyrkässä kasvussa, käy ilmi liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tammi-maaliskuun raporteista. Alkuvuonna tutkittiin kaikkiaan 80 kuolemaan johtanutta turmaa, kun edellisvuoden vastaava luku oli 57.

Kuolonuhrien lukua nostatti erityisesti yhteenajojen ja kevyen liikenteen onnettomuuksien kasvu.

Kuolemaan johtaneita yhteenajoja sattui tammi-maaliskuussa yhteensä 46. Määrä on 40 prosenttia suurempi kuin viime vuoden alkukuukausina.

Törmäysten aiheuttajana oli useimmiten henkilöauto. Turman vastapuolena oli raskas ajoneuvo poikkeuksellisen usein eli 29 kuolonkolarissa. Kuolinturman aiheuttajana raskas ajoneuvo oli alkuvuonna viidesti.

Synkkää myös kevyessä liikenteessä

Tämän vuoden tammi-maaliskuussa on jo kirjattu 22 kevyen liikenteen kuolinonnettomuutta. Luku on kolmanneksen vuosikymmenen alkuvuosien keskiarvoa suurempi.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä alkoholionnettomuuksien määrä näyttäisi olevan hienoisessa kasvussa. Tammi-maaliskuussa epäiltiin 19 prosentissa onnettomuuksista kuljettajan ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena. Neljän edellisvuoden keskiarvo on 15 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.