Mainos

Kuollut olympiakelkkailija pelkäsi rataa jo ennen turmaa

Vancouverin olympialaisten ohjaskelkkailuharjoituksissa kuollut georgialainen kelkkailija oli sanonut puhelimessa isälleen juuri ennen kohtalokasta laskua, että rata oli vaarallinen.

Nodar Kumaritashvilin isä kertoi pojan puhelusta tänään.

- Hän soitti minulle ja kertoi, että rata on hyvin vaarallinen, sanoi David Kumaritashvili, joka on itse entinen kelkkailija.

Nodar Kumaritashvili kuoli perjantain harjoituksissa, kun hän menetti kelkan hallinnan ja lennähti päin radan reunustan teräksistä pylvästä lähes 145 kilometrin tuntivauhdilla. Monet georgialaisista syyttävät tapahtuneesta olympialaisten virkailijoita.

Radasta oli kannettu huolta jo kuukausien ajan

- Kuulin monien sanovan etukäteen, että rata oli hyvin vaarallinen. Se nostattaa kysymyksiä järjestäjille. Miettikääpä tätä, että poikamme oli läpäissyt karsinnan olympialaisiin, mutta kuoli ennen kilpailua, 19-vuotias tbilisiläinen opiskelija Makvala Schwartz pohti.

Kansainvälinen kelkkailuliitto ja Vancouverin kisajärjestäjät syyttivät yhteisessä tiedonannossa kelkkailijaa virheestä. Kumaritashvili teki virheen viimeistä edellisessä mutkassa eikä pystynyt korjaamaan sitä. Georgian presidentti Mihail Saakashvili sanoi, ettei urheilijan virhe saa johtaa kuolemaan.

Turman jälkeen rataa muutettiin ja lähtöpaikkaa tuotiin alemmaksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.