Mainos

Kuollut hevonen hämmentää Australian taidenäyttelyssä

Täytetty katosta roikkuva hevonen hämmästyttää taidenäyttelykävijöitä Australian Biennalessa Sydneyssä.

Kaiken ikäiset vieraat ovat kummastelleet kuudettatoista kertaa järjestettävän Sydneyn kansainvälisen modernin taiteen näyttelyn taideteoksia.

Hevos-taideteoksen takana olleen taiteilija Maurizio Cattelanin mukaan näytillä oleva eläin on kuollut luonnollisesti, täytetty ja nostettu esille katonrajaan. Italialaisen New Yorkissa asuva taiteilija teki teoksen jo vuonna 1999 ja se onkin yksi näyttelyn vetonauloja. Taiteilijan mukaan teos kertoo Italian kivuliaasta taipaleesta nykyaikaan.

Katosta roikkuva hevonen ei ole ainut kummastutta aiheuttava teos Biennalessa. Muun muassa amerikkalaiseen hävittäjään ristiinnaulittu Jeesus ja hylättyjen talojen kappaleista koottu torni kuuluvat 180 taiteilijan töistä koottuun valtaisaan näyttelyyn.

Joidenkin näyttelyyn osallistuvien taiteilijoiden mukaan taide on sananvapauden viimeinen tyyssija. Järjestäjät ovat hankkineet Biennaleen sekä tunnettujen että uraansa aloittelevien taiteilijoiden töitä. Heidän mukaansa "Revolution, forms that turn"- slogan kiteyttää näyttelyn tarkoituksen muutoksen ja uudenlaisen ajattelun kuvaajana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.