Mainos

Kuolleita joutsenia tutkittaviksi Suomessakin

Kuolleita joutsenia on lähetetty tutkittaviksi myös Suomessa. Osa linnuista on jo tutkittu, eikä mitään ihmisille vaaralliseen virustyyppiin viittaavaa ole toistaiseksi löytynyt.

Kuolleita joutsenia ja yksittäisiä takapihakanaloiden kanoja on lähetetty tutkittavaksi Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitokseen myös Suomessa. Eilen tutkittavaksi tuli kaikkiaan kolme joutsenta, mutta kyse ei ole ollut joukkokuolemasta, vaan jo kauemman aikaa kuolleina olleista linnuista, sanoo EELA:n virologian tutkimusyksikön johtaja, professori Liisa Sihvonen.

Sihvosen mukaan osa linnuista on jo tutkittu, mutta mitään ihmisille vaaralliseen virustyyppiin viittaavaa ei ole toistaiseksi löytynyt. Eilen tulleiden joutsenten tutkimukset ovat kuitenkin vielä kesken.

Sihvonen korostaa, että EELA ei enää vastaanota yksittäisiä kuolleita lintuja, vaan kyse pitää olla joukkokuolemasta. Joukkokuolemasta voidaan puhua, jos ainakin kymmenen lintua on kuollut; joutsenista riittää, jos viisikin lintua on kuollut, sanoo Sihvonen.

-Lintujen pitää olla myös tuoreita. Kuukauden kuolleena olleita ja puoliksi syötyjä joutsenia ei pidä lähettää, toteaa Sihvonen.

Kuolleiden lintujen löytäjiä kehotetaan ottamaan ensin yhteyttä paikalliseen eläinlääkäriin, joka arvioi, kannattaako näytettä lähettää eteenpäin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.