Mainos

Kuolemantuomiot vähentyneet USA:ssa

Tuomioista tiedottavan elimen mukaan kehitys johtuu siitä, että tuomioistuimet ovat ryhtyneet aiempaa useammin kyseenalaistamaan tuomioita.

Kuolemantuomioiden käyttö on tuoreimpien tietojen mukaan laskussa Yhdysvalloissa. Joulukuusta onkin tulossa ensimmäinen kuukausi yli vuosikymmeneen, jolloin maassa ei teloiteta yhtäkään vankia. Kaikkien neljän teloituksen täytäntöönpanoa on toistaiseksi lykätty.

Tuomioista tiedottavan keskuksen DPIC:n (Death Penalty Information Center) mukaan kehitys johtuu siitä, että tuomioistuimet ovat ryhtyneet aiempaa useammin kyseenalaistamaan tuomioita. Vaa'assa painavat tapaukset, joissa kuolemaan tuomittu on myöhemmin todettu syyttömäksi.

Vuonna 2004 kuolemantuomio pantiin Yhdysvalloissa täytäntöön kaikkiaan 59 kertaa. Tapauksia oli 40 prosenttia vähemmän kuin viisi vuotta sitten. Viime vuonna Yhdysvalloissa teloitettiin 65 vankia.

- Tämä on huomattava kehitys, luonnehti oikeustieteen professori Douglas Berman Ohion yliopistosta.

Kuolemantuomioiden puolestapuhuja Dudley Sharp muistutti, että joulukuun nollalukujen osalta kyse voi olla poikkeuksesta tai sattumasta.

-Kehitys voi olla hyvinkin syklistä. Joinakin vuosina kuolemantuomioita on paljon, toisina vähän, hän sanoi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.