Mainos

Kuolemansellissä 21 vuotta istunut skotti vapautettiin USA:ssa

Kaksivuotiaan tytön kuolemaan johtaneen tulipalon syy ja sytyttäjä ovat jäämässä mysteeriksi, kun teosta kuolemaan tuomittu skottimies pääsi vapauteen.

Skottimies on vapautettu Yhdysvalloissa vietettyään 21 vuotta kuolemansellissä.

Kenneth Richey, 43, tuomittiin kuolemaan kaksivuotiaan lapsen hengen vaatineesta tulipalosta Ohiossa. Hän on kiistänyt sytyttäneensä palon.

Richey aiottiin teloittaa jo vuonna 1994, mutta tuomion täytäntöönpanoa lykättiin. Valitustuomioistuin kumosi miehen kuolemantuomion elokuussa löydettyään tämän oikeudenkäynnistä useita puutteita.

Richeyn toimiessa kaksivuotiaan tytön lapsenvahtina, talo syttyi tuleen ja tyttö menehtyi liekkeihin. Syyttäjien mukaan Richey sytytti tulipalon kostaakseen alakerrassa nukkuneelle ex-tyttöystävälleen.

Hän hyväksyi kuolemantuomion kumoamisen jälkeen tuomion kuolemantuottamuksesta, lapsen vaarantamisesta ja murrosta. Näistä rikoksista hänen katsottiin kärsineen tuomionsa, joten Richey pääsi vihdoin vapauteen ja takaisin Skotlantiin.

Mysteeriksi jäi oliko Richeyllä lopulta mitään osuutta tulipaloon, sillä Yhdysvaltain laki mahdollisti hänelle myöntymisen tuomioon myöntämättä syyllisyyttä. Richey on alusta lähtien kiistänyt osallisuutensa koko paloon.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.