Kuolemansairas teini parantui syömällä roskaruokaa

16-vuotiaalle Elle Wilkinsonille annettiin vain muutama kuukausi elinaikaa vakavan maksasairauden vuoksi, mutta nuori nainen voittikin lääkäreiden yllätykseksi kaikki todennäköisyydet ja parantui sairaudestaan täysin.

Viime vuosi oli 16-vuotiaalle brittitytölle poikkeuksellisen rankka. Britannian Yorkshiressa asusteleva Elle Wilkinson sai kuulla olevansa vakavasti sairas ja tytölle annettiin vain 6-12 kuukautta elinaikaa, ellei maksansiirtoa saada suoritettua ajoissa.

Teinityttö päättikin nauttia mahdollisesti elämänsä viimeisistä kuukausistaan täysin rinnoin ja muutti ruokavalionsa erittäin hiilihydraattipitoiseksi. Wilkinsonin ahmi päivittäin runsaasti herkkuja, kuten sipsejä, hampurilaisia ja suklaata.

Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä Wilkinsonin kunto alkoikin yhtäkkiä kohota nopeasti. Brittityttö jatkoi epäterveelliseksi tuomittua ruokavaliotaan ja kuin ihmeen kaupalla, parani kokonaan vakavasta sairaudestaan. Ihmeparantumisen virallistivat lääkärit, jotka poistivat lopulta Wilkinsonin kokonaan maksansiirtolistalta.

– Ystäväni eivät voi uskoa tätä. Söin suklaata, sipsejä ja kaikenlaista roskaruokaa ilman minkäänlaisia huonoja seurauksia. Mutta en minä valita, Elle Wilkinson naurahti Daily Mailille.

Lääkäreiden mukaan nuori Elle oli saattanut sairastaa maksasairauttaan jo vuosia, ennen kuin tauti virallisesti huomattiin. Huolestuttavat oireet, kuten raskas oksentelu, ilmestyivät vasta elokuussa 2011. Lääkäreiden mukaan Wilkinsonin epäterveellinen ruokavalio saattoi pelastaa hänet, koska se sisälsi paljon energiaa ja proteiineja, joita maksasairaat tarvitsevat.

– Elle elää edelleen runsashiilihydraattipitoisella ruokavaliolla. Hänen elämänsä on hyvin erilaista kuin muiden teini-ikäisten. Elle ei voi esimerkiksi koskaan juoda alkoholia. Elle tarvitsee koko ajan runsaasti energiaa, joten hän syö paljon juustoja, leipää ja suklaata. Ellelle tämä on terveellinen ruokavalio, brittitytön äiti Pam Wilkinson-Brown kommentoi.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja