Mainos

Kuolemaan johtaneet liikenneonnettomuudet vähentyneet

Tutkijalautakunnan tutkimia, kuolemaanjohtaneita liikenneonnettomuuksista oli viime vuonna vähemmän kuin vuonna 2007. Komisario Jussi Päivänsalo liikennepoliisista kertoo, että onnettomuusmäärät ovat laskeneet lähes kaikissa kuljettajaryhmissä, nuoret mukaan lukien.

- Oikeastaan ainoan poikkeuksen muodostavat iäkkäät, yli 65-vuotiaat kuljettajat. Heidän ryhmässä onnetusmäärät ovat kasvaneet.

Viime kuukausina tiedotusvälineissä on kerrottu useista liikenneonnettomuuksista, joissa osallisena on ollut nuori kuski. Vaikkei tapaukset näy tilastopiikkinä, ongelmia nuorten liikennekäyttäymisessä on jatkuvasti.

Esimerkiksi toissapäivänä teinityttö kuoli ulosajossa Hyvinkäällä. Kuljettajana ollutta 18-vuotiasta epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta.

- Jos ajatellaan nuoria miehiä henkilöautonkuljettajina, niin heillä on moninkertainen riski kuolla liikenteessä muihin kuljettajiin nähden. Me tiedämme hyvin minkälaisia onnettomuuksia nuoret ajavat, missä ja millaisissa olosuhteissa onnettomuuksia tapahtuu, mutta suurin kysymys on se, miten me pääsemme näihin tekijöihin puuttumaan, Päivänsalo summaa.

Nuorten kuskien kolarit ovat tyypillisesti suistumisonnettomuuksia ja ne tapahtumat yöaikaan ja viikonloppuisin. Lisäksi kuljettajalla on usein liian suuri tilannenopeus, veressä alkoholia ja harvemmin muistetaan käyttää turvavyötä.

- Samassa autossa on tavallisesti paljon nuoria ja kun tapahtuu onnettomuuksia, niin loukkaantuneiden ja menehtyneiden määrät ovat suuria, Päivänsalo jatkaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.