Kuntovalmentaja muistelee: Kovalainen teki vaikutuksen heti ensi tapaamisella

MTV Sportin F1-blogistin Dimitris Papadopoulosin uusimmassa Mr Enigma -blogissa päästään tutustumaan F1-kuntovalmentajan työhön.

Suomesta on tullut viime vuosina F1-kuljettajien lisäksi myös useita menestyneitä kuntovalmentajia autourheilun kuninkuusluokkaan. Yksi heistä on Petri Lehikoinen, joka toimi Heikki Kovalaisen valmentajana ja fysioterapeuttina. F1-maailmaan Petrin taas tempaisi kolmas suomalainen Aki Hintsa, joka toimi pitkään McLaren-tallin lääkärinä.

- Olin työskennellyt monien eri asioiden parissa, mutta halusin tehdä myös jotain muuta, kenties formula ykkösiä. Olin myös tehnyt useammassa yhteydessä töitä Aki Hintsan kanssa, joten jossain vaiheessa asiat vain loksahtivat kohdalleen, Lehikoinen kertoi Papadopoulosille.

Lehikoinen tuli McLarenille Kovalaisen kuntovalmentajaksi 2009 ja työskenteli maanmiehensä kanssa myös Lotuksella 2010.

- Se oli erittäin vaativa työ, enemmänkin 24/7. Kun aloittaa yhteistyön kuljettajan kanssa, hänen kanssaan täytyy tehdä töitä hyvin läheisesti, kasvaa hänen kanssaan. Yhdessä vietetään paljon aikaa ja matkustetaan paljon. Aikataulu on hyvin vaativa. Pitää ottaa huomioon kuljettajan kaikki aktiviteetit, ajaminen, media-aikataulut, matkustaminen ja harjoitteleminen. Kaiken täytyy sopia aikatauluun, Lehikoinen kuvailee työtään.

Kovalainen teki valmentajaansa vaikutuksen heti ensi tapaamisella.

- Olin erittäin vaikuttunut, kun tapasimme ensimmäisen kerran. Kysyin häneltä, oliko hänellä näyttää mitään harjoitusohjelma, jota hän oli aikaisemmin noudattanut. Hän vain otti tietokoneensa ja näytti minulle harjoituspäiväkirjansa viiden viimeisen vuoden ajalta, mikä oli ihmeellistä. Hän oli aina erittäin järjestelmällinen ja otti työskentelyn erittäin vakavasti. Hän antoi aina 100 prosenttia kaikkeen mitä hän teki, Lehikoinen kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat