Mainos

Kuntoutuksen ammattilaiset: Kuntoutuksessa pahoja puutteita

Suomen kuntoutusjärjestelmässä on pahoja puutteita kuntoutujan kannalta, arvioivat sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kuntoutusammattilaiset.

Alan kattojärjestön SOSTEn järjestöbarometrin mukaan kuntoutuksen saatavuudessa on alueellisia eroja. Lakisääteisten hoito- ja kuntoutussuunnitelmien tekoa myös laiminlyödään ja kuntoutukseen pääseminen on liian vaikeaa.

Järjestöjen kuntoutuspäälliköistä vain viidennes on sitä mieltä, että kuntoutukseen pääsevät ne, jotka sitä eniten tarvitsevat. Ainoastaan 5 prosenttia päälliköistä on sitä mieltä, että kuntoutuksen jatkuvuus toimii hyvin. 

Järjestöjen mukaan viidessä vuodessa niiden edustamien asiakasryhmien pääsy kuntoutukseen on vaikeutunut, etenkin sosiaali- ja terveydenhuollon kustantaman sekä Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen osalta.

Kuntoutuksen ongelmien korjaamiseksi sosiaali- ja terveysjärjestöt ovat tehneet aloitteen sosiaali- ja terveysministeriölle. Järjestöjen mielestä pääsy kuntoutukseen olisi turvattava kuntoutustakuulla.

SOSTEn järjestöbarometrissä kuntoutuskysymyksiin vastasivat kuntoutuspäälliköt ja järjestöjohtajat yli 200 jäsenjärjestöstä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.