Mainos

Kuntien työntekijät halukkaita tietokoneen käyttäjiä

Kunta-alan työntekijät haluaisivat käyttää tietokoneita työssään nykyistä enemmän, kertoo SAK:laisen Kunta-alan ammattiliiton teettämä tutkimus. KTV kysyi mm. lastenhoidon, ruokahuollon, siivouksen, terveydenhuollon, kodinhoidon ja avopalvelujen parissa työskenteleviltä jäseniltään, kuinka paljon he nyt käyttävät tietokonetta ja paljonko he haluaisivat sitä käyttää.

Kyselyyn vastasi kuutisensataa KTV:läistä, joista vain kolmasosa käyttää tietokonetta säännöllisesti, vähintään kerran viikossa. Osuus on pienempi kuin suomalaisilla keskimäärin.

Vastanneista suurempi osuus halusi lisätä tietokoneen käyttöä ja oppia lisää kuin keillä oli siihen mahdollisuus. Tutkimuksen mukaan erityisesti ruokahuollon ja kodinhoidon henkilöstö haluaisi hyödyntää tietokonetta nykyistä enemmän.

Perustaidoissa koettiin olevan puutteita. Vain neljäsosa vastanneista katsoi hallitsevansa tietokoneen käytön perustaidot kohtuullisen hyvin. Niillä vastaajilla, jotka ovat alkaneet käyttää tietokonetta, se on johtanut työnkuvan muuttumiseen.

Tietokoneen käyttäjät pitivät tietokonetta suurempana uhkana työpaikalleen kuin ne, jotka eivät sitä käyttäneet.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.