Mainos

Kuntien palkkaneuvottelut jumissa

Kunta-alan palkkaneuvottelut ovat keskeytyneet. Kuntatyönantajat jättivät uuden palkkatarjouksen, mutta palkansaajajärjestöt hylkäsivät sen liian alhaisena. Työntekijät marssivat ulos neuvotteluista puolen tunnin tapaamisen jälkeen.

Uusi palkkatarjous olisi tuonut toukokuussa 0,9 prosentin yleiskorotuksen ja syyskuussa 0,9 prosentin järjestelyerän. Palkansaajajärjestöjen mielestä tämä laskisi ostovoimaa liki prosentilla. Uusista neuvotteluista ei ole toistaiseksi sovittu.

- Jos neuvottelut eivät jatku ennen huomista, silloin ainoa mahdollisuus on sanoa irti kunta-alan sopimukset, toteaa JHL:n puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori.

Santamäki-Vuoren mukaan suuremmilla korotuksilla ja korotusten voimaantuloaikoja muuttamalla voitaisiin päästä lähemmäs tasoa, jolla palkansaajien ostovoima säilyy.

Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen Kuntatyönantajista pettyi palkkatarjouksen tyrmäämiseen.

- Tulimme reilusti vastaan järjestöjä ja olisimme odottaneet, että järjestöpuoli olisi liikkunut omissa vaatimuksissaan.

Jalosen mukaan osapuolten näkemykset rahakysymyksistä ovat hyvin kaukana toisistaan. Kuntatyönantajien mukaan pääsopijajärjestöt vaativat lähes kolmen prosentin palkankorotuksia ja tekstimuutoksia.

Kuntien työ- ja virkaehtosopimukset voidaan irtisanoa huomenna. Osapuolten päättävät elimet ratkaisevat sen, neuvotellaanko huomisesta eteenpäin palkkojen lisäksi myös muista työehtoihin liittyvistä kysymyksistä. Tiedossa voi olla myös työtaistelu-uhkia. Kunta-alan palkkakiista koskee yli 430 000 työntekijää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.