Mainos

Kuntien liikuntarahat kutistuneet Etelä-Suomessa

Kunnat panostavat liikuntaan huomattavasti vähemmän kuin kymmenen vuotta sitten. Etelä-Suomen kunnilla oli viime vuonna liki 30 prosenttia pienemmät liikuntarahat kuin 1990-luvun alussa.

Lääninhallituksen selvitys osoittaa toisaalta, että rahoja käytetään entistä tehokkaammin. Tuntuva säästö johtuu ennen kaikkea siitä, että liikuntatoimen henkilöstöä on vähennetty 40 prosentilla.

Urheiluseurojen avustuksista on nipistetty niin, että viime vuonna järjestöille jaettiin enää 18,7 markkaa asukasta kohti, kun summa oli kymmenen vuotta sitten 25,8 markkaa.

Urheiluseurat kärsivät säästötoimista myös sitä kautta, että niiltä peritään entistä isompaa vuokraa kunnallisten liikuntapaikkojen käytöstä. Liikuntapaikkojen hoito on läänin käsityksen mukaan säilynyt kuitenkin hyvällä tasolla, sillä toimintoja on tehostettu ja järjestetty uudelleen.

Liikuntapaikkarakentaminen kärsi sekin lamasta; 1990-luvulla määrärahat putosivat Etelä-Suomessa 119 markasta 93 markkaan asukasta kohti. Parina viime vuotena on taas kirjattu kasvua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.